Kutyadélután


- avagy egy vidám nap a Dashing Dawn kennellel-
 

 

 

 

 << V. Komlói Kutyadélután 2012  - Komló >>


 

2008-ban indítottam útjára ezt a rendezvény sorozatot Komlón. Akkor még nem is gondoltam, hogy ekkora sikere lehet. Eleinte csak a szűk baráti társaságomnak szerveztem meg ezt a verseny féleséget, majd pedig már a tőlem származó kölykök és gazdái is csatlakoztak. A kutyadélután zártkörű, limitált létszámú és meghívásos jelleggel működik; egyedül a Dashing Dawn kutyák családjai élvezhetnek örökös belépőt rá.

Itt nem a kutyák előképzettsége számít, tehát nem szükséges mindenféle vizsgákkal rendelkeznie a versenyző kutyának. Két dolog azonban nélkülözhetetlen: a jó összhang a gazda és a kutya között, továbbá a humorérzék. A feladatok nem hétköznapiak, megoldásukhoz olykor helyet kell cserélni a gazdának a kutyával. Ez bizony sokszor vicces szituációkat szül.

A vetélkedők után levezetésképp jelmezverseny szokott lenni, ahol nemcsak a kutyák szoktak beöltözni, hanem a játékos kedvű gazdik is! Illetve 2011-től sütiversenyt is rendezünk, itt pedig a gazdik házilag készített kutyát formázó süteménnyel nyerhettek apró díjakat.

2012-ben a kutyadélutánt követően kennelem székhelye átkerült Martonvásárra, így új helyszínt kellett találnom. Rövid időn belül meg is találtam, 2013-tól pedig már Porteleken, a terelő paradicsomban rendezem meg azt.

 

 

 

:: Copyright 2013 :: Design by csjudit ::

::  Dashing Dawn kennel  ::  Dezső Tímea  ::  Hungary - Martonvásár  ::